Články
Sládek Josef Krýsl: Pivo vás nesmie nudiť / Autor: I. Sochorová
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 4678
Prebraté zo zdroja: Trnavské noviny, str. 13
Chlieb je základ života, pivo je život sám– hovorí anglické príslovie. Nemci, rovnako veľkí pivári, zase vravia –Vo víne je pravda, v pive je sila a vo vode sú baktérie. Skutočne. Pivo je nápoj, ktorý je sám o sebe zdravší ako voda, len v nadmernom množstve môže pôsobiť škodlivo. Niektoré nekvalitné nealkoholické nápoje plné farbív a umelých chemických prísad sú pre zdravie rozhodne škodlivejšie.
Druhý pokus pre bystrické pivo / Autor: Gabriel Beer
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 4178
Prebraté zo zdroja: Trend, str. 34
Iba jediný slovensky pivovar zabodoval na tohtoročnej súťaži Zlatá pivní pečeť v českom Tábore. Paradoxne žiaden veľký výrobca. Z prestížnej súťaže, kde sa zúčastnilo stopäť pivovarov, si odniesol druhé miesto a Extra pivní pečeť Banskobystrický pivovar. Za svoj šestnásťstupňový Urpiner. Ide o pivovar, ktorý toho za ostatné roky veľa preskákal, okúsil zvláštnu privatizáciu i konkurzy. Ešte pred niekoľkými rokmi meno jeho výrobkov u mnohých pivárov vyvolávalo odpor a komentáre typu: „mydlová voda“.
Najlepšie pivo na svete varia belgickí mnísi
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 5669
Najlepšie pivo na svete uvaril malý belgický pivovar Westvleteren. Spravujú ho trapistickí mnísi z kláštora Saint Sixtus na západe krajiny. Jeho skvost, pivo Westvleteren 12, získal najviac hlasov spomedzi takmer 2,5 milióna zapojených hodnotiteľov, informoval Peter Blahút z Prešporskej pivotéky v Bratislave.
Očarili pestrosťou chutí / Autor: Jozef Servanský
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 3765
Prebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 38
Svet piva je mimoriadne pestrý. Na Slovensku ho však gastroprevádzky začínajú ešte len objavovať.
Skúste snúbenie jedla s pivom / Autor: Peter Kecskés
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 3550
Prebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 15
Do popredia sa dostávajú kombinácie pokrmov s vínom. Prečo to však neskúsiť s pivom?