Články
Horkosť, ktorá dáva pivu charakter
Pridané: 9.4.2018 16:10:19 Počet zobrazení: 10531
Rozmanitosť pivných štýlov si získava čoraz viac náročných pivných fanúšikov. Spoznávajú rôzne druhy pivných špeciálov, ktoré sa líšia nielen spôsobom výroby, arómou, farbou, chuťou či obsahom alkoholu, ale aj horkosťou. Tá dáva jednotlivým pivným druhom ich nezameniteľný charakter.
Kde sa rodia trapistické pivá? II./ Autor: Jozef Milčík
Pridané: 9.4.2018 16:10:19 Počet zobrazení: 14146
Prebraté zo zdroja: gastroweb.sk
Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých receptúr a tradícií. (2. časť)
Kde sa rodia trapistické pivá?/ Autor: Jozef Milčík
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 14440
Prebraté zo zdroja: gastroweb.sk
V dnešnej dobe možno originálom nazvať len málo vecí. Originálne receptúry spojené s tradíciou si ceníme ešte viac. Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých receptúr a tradícií. (1. časť)
Súťaž o Westvleteren 12 - bližšie informácie
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 11218
VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Predstavujeme vám prvú päťku pív s najvyšším počtom hlasov v našej ankete:
Pannepot Struise, La Trappe Quadrupel, Augustijn Blond, Augustijn Grand cru, Piraat ABV 10,5%.
Degustácia piva / Autor: Tomáš Šajgal
Pridané: 9.4.2018 16:10:18 Počet zobrazení: 11166
Prebraté zo zdroja: barovenoviny.sk
Degustácia svetových pív ukázala viacero pozoruhodných faktov. Ovocný Lambic (vzorka č. 7) len traja účastníci situovali na medailové miesta. Avšak kreatívni barmani z prevádzok ako Barrock, Sky bar alebo U.F.O. našli okamžite perfektné využitie. Ako inak do miešaných nápojov. Pridať lesné ovocie, limetu, vaniku a gin.