Existuje niekoľko príbehov, ktoré vysvetľujú pôvod termínu "gueuze". Údajne pochádza z Rue de Gueuze v Bruseli, kde výrobca po prvýkrát ponúkal svoje lahodné pivo lambik vo fľašiach od šampanského. Zvesť o "lambiku na Rue de Gueuze" sa rýchlo rozšírila. Podľa iných zdrojov má gueuze svoje korene v "gazeux" – francúzskom slove pre sýtené – keďže tradičné gueuze je sýtená zmes rôznych lambikov.
Po druhej svetovej vojne niektorí výrobcovia lambikov vymysleli nový spôsob výroby. Pivo prefiltrovali, pridali cukor, nasýtili oxidom uhličitým a pasterizovali ho. Tento nový gueuze, uzavretý uzáverom fľaše a dostupný v 25 cl fľašiach, sa nazýval "gueuze s uzáverom".
Gueuze Lindemans, vyvinutý podľa tejto výrobnej metódy, je o niečo sladšia verzia Oude Gueuze Cuvée René. Tento lambik dozrieva rok v dubovom sude, potom sa filtruje a plní do fliaš, kde už nepriebieha proces kvasenia. Štýl Gueuze je sladký i suchý zároveň, príjemne svieži a kyselkavý.