Príbeh tohto piva má smutný začiatok, ale šťastný koniec. Začal sa zánikom uznávaného pivovaru Brakspear v Henley, ktorý varil pivo už od roku 1779. V roku 2002 bol predaný, aby uvolnil miesto novému hotelu. Pre milovníkov piva to však nebola úplná pohroma. Hlavný sládek Peter Scholey sa so zánikom pivovaru vyrovnal po svojom. Založil spoločnosť Ridgeway Brewing, neďaleko Henley, a začal variť vlastné pivá. Tie si chuťou a kvalitou čoskoro našli obľubu nielen u trúchliacich štamgastov zaniknutého pivovaru a v Anglicku, ale aj v Severnej a Južnej Amerike a viacerých európskych štátoch.
Klasický bitter je prvým pivom, ktoré nieslo meno Ridgeway. Je hrdou vlajkovou loďou pivovaru a výborným príkladom toho, čo Briti volajú "session ale" - typ piva, pri ktorom môžete presedieť celý večer v bare a debatovať. Osviežujúca chmeľová horkosť, výborná pitelnosť, ľahšie telo a nižší obsah alkoholu ho radí medzi tradičné bittery, napriek tomu mu sládek dodal vlastnú osobitosť. Peter Scholey pri jeho varení používa odrodu chmeľu Challenger, ku ktorému v neskoršom štádiu varenia pridá odrodu Boadicea. Podľa jeho slov Boadicea dodáva pivu úžasný korenistý chmeľový charakter. Aby si bol istý, že zachová jedinečný charakter bitter-u, osobne vyberá chmeľ Boadicea nielen zo špecifickej farmy, ale aj z určitého územia (malé detaily v zložení pôdy, vystaveniu slnku a pod. určujú konečnú kvalitu chmeľu na rastline). V neposlednom rade k chuti piva prispieva aj slad Maris Otter, ktorý je obľúbený u tradičných anglických pivovarníkov. Výsledkom je vyvážený bitter s jemne nasládlou chlebovou sladovosťou, doplnený výraznejšou a zároveň jemnou chmeľovou horkosťou v aróme i chuti.