Čierne ríbezle sú už po stáročia obľúbenou ingredienciou pre pivá a likéry v Belgicku, ako aj v severnej Európe. Pivo má tmavú červeno-fialovú farbu, výraznú arómu a komplexnú chuť. Spája v sebe plné telo, sviežosť chute čiernych ríbezlí a ostrosť lambiku.
Pivovar Lindemans pri výrobe používa tzv. "priamu džúsovú metódu", pri ktorej namiesto celých plodov pridáva do rôzne starého lambiku ovocnú šťavu. Výsledkom je plná ovocná chuť s charakteristickým, kyselkavým pozadím piva lambic. Pivo tak získava sviežu, ostrú, avšak nie príliš kyslú chuť.
Pivovar bol založený v roku 1809 a je komerčne najúspešnejší z nezávislých výrobcov piva lambic. Lindemans bol pôvodne pivovarník, ktorý na farme varil pivo cez zimu a v lete pestoval jačmeň a pšenicu. Do roku 1930 však bol pivovar tak úspešný, že to znamenalo koniec poľnohospodárskeho zamerania. V roku 1991 sa postavil nový pivovar, aby sa zvýšila výrobná kapacita.