Pivo červeno-hnedej farby s kompaktnou penou, vyváženou komplexnosťou a širokým spektrom chutí (porstkého vína, marhulí, dubu, medu, korenín...) so silným podtónom alkoholu.
Zo šiestich belgických trapistických kláštorov, ktoré varia pivo komerčne, je Abbaye de Notre Dame de Saint-Rémy na okraji Rochefortu najviac tradičný a tajomný a okrem komunity mníchov málokto z vonkajšieho sveta vie, kto pivo vyrába. Pôvodne ženský kláštor sa v roku 1464 zmenil na mužský a koncom šetnásteho storočia sa tu začalo variť pivo. Pivá sú zväčša osobité, majú bohatú chuť, tmavú farbu, sladový charakter s prídavkami veľmi utajovanej zmesy korenia. Plného prekvasenia dosahujú pivá po šiestich mesiacoch a ďalších 12 mesiacov ešte dochádza k vylepšovaniu.
Hodnotenia:
RateBeer.com, Beeradvocate.com